lunes, 12 de marzo de 2012

Exposició

Quarantasetena exposició del programa Projeccions, dedicat a l’art emergent, primera de la novena temporada. Inauguració de l’exposició de l’artista Rafael Guerrero
Informació sobre el programa Projeccions de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.
Inauguració:
Dijous 15 de març a les 19’30 h. a la Seu de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.
Via Laietana, 22. Entrada a la sala d’exposicions per Princesa, 1-3. De dilluns a divendres de 9 a 14 h (juny, també dimarts i dijous de 16 a 19 h). Entrada lliure.

Del 15 de març al 18 de maig de 2012

Projeccions és una iniciativa singular a Barcelona, nascuda el 2003. Es tracta de donar suport, difusió i experiència als artistes novells sorgits de les principals escoles de belles arts de Barcelona (Facultat de belles arts de la UB, escola Massana, escola Llotja, escola Eina), amb les quals s’estableixen uns convenis de col·laboració. Amb un comissariat acurat, el programa Projeccions (recordem que consisteix en unes exposicions individuals dels artistes seleccionats) permet copsar la varietat i qualitat de les propostes dels artistes joves.
Les escoles de Belles Arts han acollit el programa Projeccions amb entusiasme. Es tracta d’una iniciativa única a la ciutat i extremadament beneficiosa per motivar i ajudar els artistes que comencen la seva carrera professional.
L’exposició de Rafael Guerrero es realitza en conveni amb la Facultat de Belles Arts de la UNIVERSITAT DE BARCELONA

Projeccions és comissariat per Àlex Mitrani, crític d’art i curador independent.

Rafael Guerrero (Piura, Perú, 1980) Amb una combinació de punts de vista aparentment incompatibles (el dibuix comunicatiu-descriptiu i l’abstracció) Rafael Guerrero aprofundeix en uns espais i unes experiències que defineixen aspectes fonamentals de la vida contemporània: els de l’aviació comercial. L’artista ens descriu un context en el qual es reuneixen la bellesa i la monotonia, la seguretat i l’aventura, el funcionalisme tècnic i la poesia aèria, la confiança en el progrés i la vaga absència de la desubicació. Els suïssos Fischli & Weiss van tractar aquesta temàtica en unes fotografies d’estranya neutralitat. Rafael Guerrero fa d’aquest imaginari el suport per a una investigació sobre la pintura i la representació. La blancor neutra suggereix una condensació bromosa o la impersonalitat intel·lectual del paper. La línia dibuixa mecanismes i fragments amb objectivitat però esdevé també narrativa quan aconsegueix traslladar l’experiència d’admiració i de contemplació que de vegades sentim als aeroports.

No hay comentarios:

Publicar un comentario